Få en rollator og gå ture med hunden

rollator

8 måneder siden |  0 comments  |  Livet med hund

For mange ældre mennesker er der en helt særlig glæde i friheden til selv at kunne gå en tur. I takt med at vi bliver ældre, begynder vores kroppe så småt at lukke ned. Det er selvfølgelig meget forskelligt for hurtigt dette går, men for mange ældre mennesker, bliver det sværere og sværere at bevæge sig omkring i takt med at man bliver ældre.

Hvis du har problemer med at gå eller kender en, der har problemer med at gå, kan en rollator være det næste skridt. En rollator kan give den nødvendige støtte, der skal til for at den ældre kan blive ved med at bevæge sig frit omkring. For nogle ældre er det muskler og led, der gør det svært at gå. For andre er det balancen. Uanset grunden, kan en rollator være den støtte, der skal til.

Der findes både rollatorer til udendørs og indendørs brug. Hvis du har en hund, som du elsker at gå tur med, skal dit dårlige helbred ikke afholde dig fra at gå ture med hunden. Det kan være fantastisk for ældres helbred at gå korte ture, selv hvis de er gangbesværede. Man skal sørge for at holde sig i gang. Derfor er en rollator til udendørs brug den perfekte løsning, hvis det efterhånden er blevet svært at gå og holde balancen.

Er en rollator relevant for dig?


Rollatoren kan bruges som en støtte, hvis man har svært ved at holde balancen. Rollatoren kan også bruges, hvis man har brug for at hvile sig undervejs. Man kan også få rollatorer med kurve på, der er perfekte til indkøbsturen. Er du i tvivl om en rollator overhovedet er relevant for dig, og i så fald hvilken rollator, du har brug for, får du her nogle få råd.

Hvis du nyder at gå ture med din hund, men efterhånden har svært ved at gå, kan en rollator være relevant for dig. Det kan være svært at gå af flere årsager. Måske har du svage muskler i benene, smerter i ben eller smerter i ryggen, dårlig balance eller oplever svimmelhed. I disse tilfælde kan en rollator være en god løsning. Hvis du er i tvivl om hvilken type rollator, kan du læse mere om vigtigheden af at vælge det rigtige hjælpemiddel lige her.

Sådan kommer du godt i gang


Hvis du allerede nu ved, at du skal have en rollator, får du her nogle få råd til, hvordan du kommer i gang med at bruge den. Inden brug, skal brugsanvisningen altid læses grundigt. Afhængig af om rollatoren er samlet, når den ankommer, skal dette selvfølgelig også gøres.

Sørg for at rollatoren er indstillet i den rigtige højde inden brug. Den rigtige højde findes ofte ved man står ret med hænderne løst hængende ned af siden, hvor overkanten af håndgrenen på rollatoren skal have den samme højde som håndleddene. Der kan dog være individuelle hensyn, der skal tages. Sørg desuden for at sædehøjden passer, hvis der er sæde på rollatoren.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Tag ud og nyd forårsvejret med din hund

Foråret er over os, og hvis der er nogle der er glade for forårets kommen, er det vores firbenede venner. For mange hunde betyder foråret mere tid udendørs, hvilket alle hunde elsker. I denne artikel har vi derfor samlet vores allerbedste tips til at...

Read More...

Vælg den rigtige hundeseng til din hund

Ligger din hund i din seng om natten, hører den til de heldige hunde. Langt de fleste hundeejere vælger, at skal sove for sig selv om natten i dens egen hundeseng eller hundekurv. Der er dog idag utroligt mange muligheder både hvad angår type af sen...

Read More...

Giv din hund en loppekur med et loppehalsbånd

Når din hund får lopper, så kan det være svært at vide, hvad du skal gøre for at få bugt med de små kryb. En loppekur til hunde er effektiv, og der findes flere forskellige former for behandling. Så hvis du vil sørge for, at din bedste ven skal være...

Read More...