Guide: Sådan vælger du det rette foder til din hund

Hvis du skal købe nyt foder til din hund, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at købe det rette foder. Der findes en lang række forskellige typer af foder på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at det kan være vanskeligt at vælge den bedste fodertype til din hund. I denne guide får du naturligvis muligheden for at læse mere om, hvordan du kan finde frem til den helt rette typer af foder for lige netop din hund, hvad end det er en kræsen fransk bulldog eller en labrador, der spiser nærmest alt.

Hvilke råvarer bør min hunds foder indeholde?

Det vigtigste i forbindelse med købet af foder til din hund er naturligvis, at det er foder, der indeholder både de proteiner, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler, der skal bruges for at kunne holde din hund både sund og rask. Derfor er det naturligvis også en god idé, at du sørger for at se nærmere på deklarationen efter de råvarer og ingredienser, der udgører det respektive foder. Der skal ikke lægges skjul på, at din hunds primære ernæringskilde til proteiner og fedt – uden tvivl – bør være kød.

Hold øje med hundefoderets optagelighed

Noget du bestemt også bør sørge for at være opmærksom på er hundefoderets optagelighed. Det forholder sig nemlig således, at optageligheden varierer rigtig meget fra foder til foder. Det vil naturligvis være det hundefoder med gode råvarer, der har den bedste evne til at omsætte de mange råvarer til energi i hunden. Heldigvis findes der også et stort udvalg af hundefoder på det danske marked, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du sagtens vil kunne finde noget hundefoder til din hund, der har både en god optagelighed og ligeledes også en smag, der appellere til din hund.

Har din hund præferencer i forhold til smagen?

På lige fod med, at du med garanti også har præferencer, når det kommer til smagen af din mad, så vil din hund selvfølgelig også have præferencer, når det kommer til smagen af dens foder. Hvis du har planer om, at skulle købe nyt foder til din hund, som den ikke har prøvet før, så er der naturligvis ikke andet for end, at prøve dig frem. Der er selvfølgelig mulighed for at købe små smagsprøver af hvert enkelt foder, så du dermed også kan teste de forskellige typer af foder og se, hvad din hund bedst kan lide.

Overvej foder produceret efter BARF-princippet

Fra naturens side er hunde blevet bygget til udelukkende at spise kød, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at din hund ikke har behov for hverken korn, majs, ris, ærter, kartofler eller lignende. Derfor har du også muligheden for at købe foder, der er blevet produceret efter BARF-princippet, der betyder, at der er tale om foder, der udelukkende indeholder 100% rent kød. Du bør bestemt overveje at investere i foder til din hund, der er blevet produceret efter BARF-princippet – BARF er en forkortelse for Biologically Appropriate Raw Food.