Husk din firbenede ven i sommervarmen

Langt de fleste mennesker elsker sommerens varme temperaturer og solrige vejrforhold, det er dog ikke altid at vores firbenede venner nyder samme glæder. Husdyr såsom hunde og katte kan have svært ved, at ventilere ordentligt og holde deres sunde kropstemperatur i sommervarmen, derfor er det vigtigt at man som dyreejer tager visse forholdsregler i de varme måneder.

En af de vigtigste faktorer man skal huske på, er at dyrene ikke selv kan råbe højt, når de er tørstige og har det for varmt, sørg derfor altid at der er frisk og køligt vand tilgængeligt for de firbenede. Derudover bør man huske på, at naturen kan være skadelig for ens husdyr, dette gælder naturligvis ikke kun i forbindelse med flåter, men også hvis man lader familiens hund bade i en sø eller å, hvori der vokser blågrønne alger, som kan være skadelige ved indtagelse i store mængder.

Lad aldrig de firbenede venner være alene for længe i sommervarmen

Langt de fleste er opmærksomme på, at man ikke må efterlade dyr og børn alene i bilen i sommervarmen. Der er for nyligt vedtaget en lovgivning, der sikrer at forbipasserende må smadre bilens ruder, for at hjælpe dyr fri, der har symptomer på hedeslag eller mistrivsel i sommervarmen, for at undgå dette kan der lægges en seddel synligt i forruden med ens mobilnummer, således at eventuelle forbipasserende kan kontakte én. Overstiger temperaturen udenfor 20 grader celsius skal man derfor sørge for at parkere i skyggen, have en skål med vand i bilen og derudover sørge for at alle bilens vinduer er rullet tilstrækkeligt ned, således at bilens indre temperatur ikke bliver for høj. Det er dog ikke kun biler, der bliver varme, solens stråler varmer asfalten op, hvilket kan give svære brandskader på de firbenedes poter, undgå nylagt asfalt.

About the Author: Peter

Leave A Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *