Sådan flytter du nemmest når du har dyr

Når man skal flytte er der ofte en masse ting, der skal klares. Der skal ryddes op i hjemmet og alt skal pakkes ned. Det er derfor en god idé at investere i gode flyttekasser, samt masser af bobleplast, avispapir og tæpper til at beskytte ens værdifulde ejendele. Det mest værdifulde man har, er måske ens højtelskede kæledyr. Det kan man ikke så godt pakke ind i papir. Så hvordan flytter du nemmest når du har dyr?

En god idé er at starte med at få styr på alt andet angående flytningen. Sørg for at få ryddet op og sorteret i de ting og sager, der skal med til det nye hjem. Det kan være stressende at flytte og det kan dyrene til tider mærke. Det er derfor vigtigt at få organiseret sin flytning i god tid, så man ikke ender med at stresse rundt i dagene op til. Lad evt. et flyttefirma i dk hjælpe dig med en professionel og sikker flytning.

Undgå stress for dig og dit kæledyr

For at undgå for meget stress under og op til flytningen er det derfor også en god idé, at få styr på hvordan man flytter. Er det ved brug af flyttemænd eller med hjælp fra familie, venner og den obligatoriske havetrailer? At flytte kan være en lang proces og der er derfor vigtigt at man også tager sig tid til ens hund, kat eller andre kæledyr. Selvom du har travlt og måske mangler overskud, så har de stadig de samme behov som tidligere.

De har stadig brug for masser af kærlighed og opmærksomhed. Hvis man allerede fra start af ved, at man ikke kommer til at kunne give sit kæledyr, det det fortjener, så er det altid en god idé at få det passet hos et familiemedlem. Du flytter nemmest når du har dyr, når både du selv og dit kæledyr har det godt.

Kom hurtigt på plads

Selvom du får din øjesten passet hos familie eller venner, mens flyttestresset står på. Så kan det stadig være besværligt at flytte når du har dyr. Dyrene skal nemlig også vænne sig til det nye sted, ligesom mennesker skal. Tilvænning tager tid. Man siger, at det tager omkring to uger for en hund at vænne sig til et nyt sted og føle sig godt tilpas.

Et godt råd når man ønsker at flytte nemmest når man har dyr, er at komme så hurtigt på plads som muligt. På den måde kan kæledyret komme hjem (hvis det er blevet passet) til et sted, hvor der ikke hersker fuldstændig flyttekaos. Sørg for at de store møbler er sat på plads. Og vigtigst af alt, sørg for at dit kæledyr får en base. Et sted hvor dens kurv kan være, og hvor den kan gå hen hvis det hele bliver for meget. Har du kæledyr i bur er det måske endda en idé at finde et roligt sted, hvor det kan stå for at lette unødig stress. Du flytter nemmest når du har dyr ved at være struktureret samt får dit kæledyr passet mens flytningen står på.

Få evt. flere tips til flytning med dyr hos Jysk Dyreland.