Vælg den rigtige hundeseng til din hund

Ligger din hund i din seng om natten, hører den til de heldige hunde.

Langt de fleste hundeejere vælger, at skal sove for sig selv om natten i dens egen hundeseng eller hundekurv. Der er dog idag utroligt mange muligheder både hvad angår type af seng, formen, størrelsen og farve. Du kan således vælge den helt klassiske hundeseng af plastik med et tæppe eller en pude. Dette er stadig den foretrukne model blandt ejere af de store hunderacer som schæfer og labrador. Hvis du der imod er indehaver af en mindre hund, eller du blot er typen, der går meget op i design og farvevalg, er der heldigvis utroligt mange valgmuligheder. Det tyske mærke i hunderilbehør “Buster” fremstiller et bredt udvalg i hundesenge og hundepuder af enhver form og stilart. Her har du mulighed for at vælge en hundeseng der i design passer perfekt ind i dit hjem og de farver du foretrækker. Her får du også mulighed for forskellige valg med hensyn til selve formen.

Det er idag muligt, at købe en hundeseng i et utal af forskellige former som for eksempel runde, ovale, trekantede og firekantede. En anden type hundeseng, der er blevet utroligt populær er de nye huleagtige senge, som regel kaldet hyggehuler til hunde. Især mindre hunde nyder at putte sig ind i de dejlige bløde huler, hvor de kan sove trygt og godt. Mange butikker der handler med tilbehør til hunde har idag et kæmpe udvalg af alle de omtalte modeller. Kig for eksempel hos Cotonshoppen.dk i Aarhus, der har et stort udvalg.

En helt ny trend der er kommet til de seneste år, er deciderede møbler til hunde som lænestole og sofaer i miniformat. Disse minimøbler er ofte eksakte kopier af stole og sofaer, og fås ofte i meget eksklusive versioner med både stof og læderbetræk. Denne type hundesenge hører dog til i den ret kostbare ende, men hvad gør man ikke for sin bedste ven! Der findes idag virksomheder, der lever af at fremstille skræddersyede løsninger indenfor hundesenge til eksklusive hjem, der passer præcis ind i hjemmets øvrige møblement. Vi har dog ikke kendskab til, at sådanne virksomheder skulle være kommet til Danmark, men alene i England ligger der adskillige af disse virksomheder. England er iøvrigt stadig et af de lande, der tillader lænkehunde, det vil sige hunde der opholder sig, og sover, udenfor i alt slags vejl, typisk lænket til et hundehus eller lignende.

Når alt kommer til alt, tror vi dog, at hunden er ligeglad med, hvilken type seng den sover i, så længe denne blot er tryg, varm og tør. Til slut vil jeg blot gøre opmærksom på, at man skal være opmærksom på, at hundesenge af stof med farvet betræk desværre ofte har en tendens til at smitte af, hvis de bliver våde. Dette er aldrig et problem indenfor, man noget du måske skal tænke på, hvis din hundeseng står udenfor i regnvejret.